ایجاد منفعت همگانی با وجود سامانه رهتاب

ایجاد منفعت همگانی با وجود سامانه رهتاب

برداشتی از خبرگزاری صدا و سیما |
مشاهده خبر در خبرگزاری مرجع

طبق گفته محمدحسین زمانی راد، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران استان خوزستان، در صورتی که سامانه رهتاب به طور کامل اجرایی شود، منفعت آن به کام همگان خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، محمدحسین زمانی راد در برنامه گفتگوی ویژه خبری درخصوص نوسان مستمر و افزایش قیمت مرغ در خوزستان گفت: در ۲۱ اردیبهشت ماه پارسال دولت عرضه ارز مرجع باقیمت ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را سبب فساد زیاد در بازار ارز و سوءاستفاده دلالان و سودجویان شده بود را متوقف کرد.

وی به جلسه‌های متعدد با آقای ساداتی نژاد، وزیر سابق جهاد کشاورزی و نهاد ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: قرار نبود به یکباره عرضه ارز مرجع حذف شود، زیرا باعث می‌شد انفجاری در قیمت‌ها و عرضه مرغ به وجود می‌آمد، اما با اجرای سریع آن مرغ که با قیمت حدود ۲۸ هزار تومان در بازار وجود داشت، در کشتارگاه حدود ۶۰ هزار قیمت‌گذاری و بازار دچار شوک شد.

زمانی راد ادامه داد: ذرت که به عنوان خوراک طیور استفاده می‌شود، مرغداران پیش از حذف ارز مرجع به قیمت هر کیلوگرم ۲ هزار تومان از سامانه بازارگاه خریداری می‌کردند، به هر کیلوگرم ۱۲ هزار تومان افزایش یافت، همچنین قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا که ۳ هزار تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان بود به ۱۸ هزار تومان رسید.

عضو هیئت مدیره سراسری مرغداران کشور اضافه کرد: قیمت جوجه پیش از حذف ارز مرجع را ۲ تا ۳ هزار تومان بود، ولی با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به ۱۴ هزار تومان افزایش یافت، بنابراین نقدینگی مرغداران با این شرایط چندبرابر شد، بطوریکه یک واحد ۲۰ هزار قطعه‌ای برای یک دوره پرورش مرغ با حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان نیاز داشت، ولی با حذف ارز به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نیاز داشت.

وعده‌های دولت برای اعطای تسهیلات به مرغداران محقق نشد

وی به قول وزیر جهاد کشاورزی سابق برای اعطای وام از سوی بانک کشاورزی به منظور خرید نهاده، بلافاصله پس از ورود جوجه به سالن پرورش و ثبت در سامانه بازارگاه اشاره کرد و گفت: اما هیچ یک از وعده‌ها عملی نشد، این درحالی است که بیش از ۸۵۰ واحد پرورش مرغ در خوزستان فعال هستند و فقط حدود ۱۰۰ هزار پرورش‌دهنده توانستند وام دریافت کنند و به دلیل شرایط به وجود آمده نتوانستند وام را پرداخت کنند و همین امر سبب اختلال جدی در صنعت مرغداری شد.

رئیس هیئت مدیره مرغداران خوزستان می‌گوید: وقتی جوجه‌های یک روزه وارد سالن می‌شوند، در بازه زمانی ۱۰-۱۵ روزه کارشناسان و ناظران سازمان جهاد کشاورزی از محل بازدید می‌کنند تا ثبت آن‌ها در سامانه بازارگاه انجام شود و براساس آن ذرت، سویا و... اختصاص می‌یابد، این درحالی است که مرغدار ناچار به خرید نهاده به صورت نقدی و فروش مرغ در بازار می‌شود، ولی به دلیل نبود نظارت‌های کافی نهاده‌ای که هزینه آن را واریز کرده را دریافت نکرده است.

دلالان مانع اجرای کامل طرح رهتاب در خوزستان

وی به تاخیر ۴ تا ۵ ماهه تحویل نهاده خریداری شده به مرغداران اشاره کرد و ادامه داد: همه مولفه‌های پرورش مرغ به صورت نقدی است، ولی پرداخت مرغ از مرغداران به صورت مدت‌دار انجام می‌شود، این درحالی است که مردم به صورت نقدی از بازار خریدار می‌کنند.

زمانی راد به راه اندازی رهتاب برای تسویه حساب ۳ روزه با مرغداران اشاره و اضافه کرد: با اینکه این طرح به نفع مرغداران، مردم و فروشندگان است، اما دلالان که منافعشان با اجرای رهتاب به خطر می‌افتد، اجازه نمی‌دهند به خوبی اجرایی شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه مقدار قابل توجهی از مرغ تولید شده در مرغداری‌های استان را دلالان و واسطه‌ها از کشتارگاه‌های خریداری می‌کنند، گفت: درصورتی‌که رهتاب ۱۰۰ درصد اجرایی شود، منفعت آن به کام همگان خواهد بود.

وی درخصوص دلیل دیگر کمبود مرغ و افزایش قیمت این محصول می‌گوید: در ۴ ماه پایانی پارسال شرایط به گونه‌ای شد که مرغداران مجبور شدند محصول خود را تا ۱۵ هزار تومان کمتر از قیمت مصوب به بازار را عرضه کنند، به‌طوری‌که عرضه در بازار زیاد شد و خواستار خرید مرغ و ذخیره این محصول شدیم، همچنین انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه نیز در این بازه زمانی متضرر شدند.

زمانی راد به تولید ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه در بهمن ماه پارسال اشاره کرد و افزود: در اسفندماه جوجه ریزی کاهش یافت و به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه رسید و در واقع بحران در بازار مرغ آغاز شد.

سایر خبرها